zaterdag 11 juli 2015

Dag 1: Toch een blog en de heenreis.


Na lang twijfelen en aarzelen dan toch in de 5e dag een blog starten. Met name omdat het zo leuk is om terug te lezen en te kijken. Het begon hier...
7 juli was de vertrekdag. De eerste dag dat Finn 7 is en toevallig ook de 7e dag van de 7e maand en de 7e keer dat Finn naar de USA ging. Mooie cijfers nietwaar?
Om 3.45 uur ging de wekker en waren we er snel uit allemaal. 4 slaperige koppies die 40 minuten later de auto instapten en koers zetten richting Düsseldorf. Die rit verliep probleemloos en geheel in traditie bleef Finn lekker wakker en kletste hij de hele reis. Hij had er zin in. Minke sliep lekker een uurtje en na 2 uurtjes parkeerden we de auto op P5 en niet lang daarna stonden we bij de bagage drop off van Delta. Ook dit ging snel en probleemloos en bijna hadden we nog een mazzeltje. Blijkbaar was er bij Delta wat overboekt en vroeg een man of we niet liever rechtstreeks met air- Berlin naar Miami wilde vliegen. Eehh... Ja prima. Bel maar even. Helaas.. We waren net te laat. Ze hadden al wat mensen gevonden. Had wel uurtje of 5 gescheeld, maar we stappen er maar snel overheen en lopen snel naar de securitycheck van terminal C. Ook dat ging snel en nu maar wachten op boarden voor onze vlucht naar Atlanta.
9.30 uur zouden we vertrekken en 30 minuten daarvoor mochten we aan boord. Omdat Minke nu haar eigen stoel heeft zaten we achter elkaar 2 aan 2. Uiteindelijk duurde het weer wat langer maar even voor 10 uur stegen we op. De verloren tijd zouden we makkelijk in de lucht inhalen.
De vlucht zelf verliep zoals alle andere vluchten. Iets eten. Filmpje kijken. Beetje lezen en de kids lekker slapen en wij in dommelen. Maar we vermaken ons wel tijdens de 9 uur durende vlucht. 
Eindelijk landen we op Atlanta en moeten we weer heel lang wachten op de buggy. Achteraan sluiten dus bij immigrations. Maar doordat we aan de zuil al zelf heel veel kunnen invullen etc. ( met hulp overigens) zijn we nadat we nog even moeten wachten op alle stempels etc toch vrij snel klaar. Dat ging best soepel dus. Bagage even op een andere band zetten en dan met het treintje naar de B terminal. We moeten nog zo'n anderhalf uur wachten maar we eten even lekker wat. Spelen een spelletje en op het laatst moeten we nog verkassen van B16 naar B36. Stukje lopen dus. 
Met een 20 min vertraging stijgen we uiteindelijk op richting Miami. De verloren tijd halen we makkelijk in en uiteindelijk slapen we alle 4 een uurtje en landden we op Miami. 
De koffers zijn er gelukkig allemaal en we lopen snel naar de MIA mover naar de autoverhuur. AVIS deze keer. Na 25 min wachten zijn we eindelijk aan de beurt. Niks te kiezen, want het is druk en er staat een KIA sedona klaar ( minivan). Wel even opletten want krijg gewoon een contract onder mijn neus met 2 extra verzekeringen. Gezamenlijk $400. Nee mevrouw. Haal die er maar weet af. 
Altijd goed nalezen!!  
Snel naar de garage en daar staat ie. Niet zo luxe als de Chrysler van vorig jaar, maar lekker ruim en hij rijdt ook prima. TomTom op de iPhone gestart en in 45 min komen we aan bij de Doubletree bij de Sawgrass Mills mail. Het hotel wat we nu voor de 3e keer op rij genomen hebben en ons goed bevalt. 
De kids storten snel in een soort coma en ik haal nog even een boodschapje en ga ook om 22.30 uur slapen. Kijken hoe laat we wakker gaan worden. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten